Állkapocs probléma – gyermekvárás közben?


Mivel láthatóan nagy érdeklődéssel olvastátok az előbbi postot, gondoltam továbbmegyek ebben a témában, és megmutatom, milyen rejtelmei és milyen mélységei vannak a masszázsnak.

Kevés olyan gyógymasszőrrel találkoztam, aki tudja, hogy létezik a farokcsigolyák és az állkapocs között annál több összefüggés is, hogy ha jól fenékbe billentenek, üvöltesz egy nagyot, azaz jó nagyra kitátod a szád. Ugyanis a farokcsigolyák gerincvelői szegmentumai – magyarul: azok az idegek, amik a farokcsigolyák között lépnek ki – izmok szintjén a rágóizmokat és az állkapocs körüli izmokat idegzik be.

Konkrét példa: feleségem, mikor kislányunk 8 hónapos pocaklakó volt, sokszor megébredt éjszaka, hogy kiakadt az állkapcsa, valamint napközben is sok problémája volt a rágással.

Összefüggés: ebben a szép állapotban kitágul a medence, a gyerkőc helyezkedik ide-oda, és könnyen előfordulhat, hogy a farokcsigolyáknál kilépő idegek, a folyamatos inger miatt jeleznek az adott izomban.

“Variációk” – a fentebb megemlített állkapocs-eset előfordulhat más, kismedencei problémák esetén is (nők és férfiak esetében egyaránt!).

Hogy még több hasznos információval szolgáljak kollégáim és a masszázs iránt érdeklődők részére, valamint rámutassak a masszázs elméleti mélységeire megjegyzem, hogy szervi szinten a szem szaru- és kötőhártyája, valamint a száj- és orr nyálkahártyája is összefüggésben van farokcsigolyákból kilépő idegekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s