Kinesio Taping – K-Active Europe


Ma úgy terveztem, hogy két képzésen veszek részt. Az egyiken részidőben. Aztán úgy alakult, hogy ez nem jött össze, viszont a másik igen. És nagyon jól alakult ez így.

Kinesio Taping. Előre szólok, sokat fogtok erről a módszerről ezentúl olvasni és képeket nézegetni. 🙂 Röviden így jellemezném: szenzációs! Mindaz, amit az elmúlt 16 év során a gyógymasszázsban és más manuálterápiás – legyen az nyugati vagy keleti – módszerekből tanultam, a praxis során tapasztaltam, az óriási mértékben elmélyült. Nagy szavak, de tényleg így van.

Erre a képzésre már régóta áhítoztam, de mindig telt ház volt. Egy kedves kolléga segítségével most sikerült a mutatvány. 35 résztvevő, ebből 30 gyógytornász, 1 kineziológus, 2 sportmasszőr és 2 gyógymasszőr. Ebből is látszik, hogy hol tart – sajnos – a masszázsoktatás. Nem hogy az izompólyákkal – miofaszcia – nem foglalkoznak, a faszciákkal még inkább nem! Pedig ezek nélkül a szövetek nélkül egyszerűen összecsuklanánk, nem lenne semmi formánk.

Lakatos Péter barátommal sokat beszélgetünk arról, mi mivel, hogyan függ össze. Az RKC rendszere is ebben gondolkozik – funkcionalitás kérem szépen, vagy akinek így szimpatikusabb: holisztikus szemlélet. Ugyanaz! Egységben tekintek az emberre. És ezt az egységet nézem, amikor a “hárombetűsek” valamelyikét alkalmazom, legyen az RKC, FMS vagy SMR. Persze ide jön a Trigger is.

A Kinesio Taping újabb és szélesebb perspektívákat nyit több szinten. Készüljetek, ezentúl mindenféle színes csíkokat akarok felragasztani rátok! 🙂 Ezzel a technikával olyat tudok csinálni, mintha a nap 24 órájában veletek lennék. Na, még csak ez kéne, mi!? 🙂

Alább egy videó, amiből a módszerről tájékozódhattok.  Ugyan ez a videó nem annak a cégnek a szerzeménye, ahol tanulok, de elég jó képet ad arról, hogy – többek között – mire is használható ez a technika.

Reklámok

4 thoughts on “Kinesio Taping – K-Active Europe

  1. Ahogy most utánaolvastam ennek a cuccnak… nagyon komolynak tűnik. Mennyi pluszt jelenthet a megfelelő rehabilitáció mellett. Hihetetlen.

    1. Milko!
      Bizony, bizony! Huhh…nagyon ütős és komoly. Nem csak rehab, fájdalomcsökkentés, ízületi problémák, izomsérülések, prehabilitáció, stabilitási és mobilitási korrekció és még sorolhatnám (fogom is)! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s