Kinesiology Taping – Advanced


Ma zárult le a Kinesiology Taping haladó szintű kurzusa. A mai napon főként fascia-, korrekciós-, nyirok- és kombinált technikákat tanultunk, gyakoroltunk. Igen sok szó eset sportsérülésekről, illetve “rossz mozdulatból” keletkezett sérülések hátteréről, a fasciák, az izmok, az inak, szalagok, az ízületek és a csontok közötti összefüggésekről, a trigger-pontokról. Röviden arról, hogyan is működik a fizikai testünk.

Voltak nagy élmények, gyors és látványos gyógyulások, felismerések, tapasztalások és tapaszolások! 🙂 Sigi hozta a formáját és a kedvenc időtöltésével – az együtt gondolkodással – feszegette a mechanikus és a klasszikus orvoslás gondolkodásmódján nevelkedett kollégák “megértési határait”. Többször elhangzott például ez a kijelentés: minden igaz és annak ellenkezője is igaz. Nem jó megoldás mechanikusan, recept szerűen hozzáállni egy bokaficamnak. Lehet, hogy – inkább biztos! – az egyik esetben x megoldás a jó, míg a másik esetben az y megoldás.

A lényeg: figyelni a testre, a visszajéezésekre! Hasonlóan, mint az FMS alkalmazásánál: kikérdezés – szemrevételezés és teszt – tapaszolás – újra tesztelés.

És íme az oklevél… 🙂

Kinesiology Taping - Advanced
Kinesiology Taping - Advanced
Reklámok

2 thoughts on “Kinesiology Taping – Advanced

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s