“Senior KB válogatott” – Kötéledzés


Idestova fél éve tartok edzést egy nagyon lelkes társaságnak – 3-4 fő, akik között 1 van olyan aki huszonéves, a többiek mind 40 fölött járnak. Eddig “csupán” egészségesebbek, fittebbek, erősebbek lettek, leadtak 5-10 kilót, formásodott a testük, saját elmondásuk alapján még soha nem érezték ilyen jól magukat eddig életükben, csúcsra vannak járatva.

Amikor egy kicsit keményebb edzést tartok, akkor mindig megkérdezik, hogy vajon mi a célom? Talán mutogatni akarom őket, mint Senior Kettlebell válogatott? Nem, nem ez. Csupán az, hogy segítsek nekik abban, amit ŐK akarnak elérni, azaz hogy a lehető leghosszabb ideig tudják fenntartani ezt az optimális állapotot.

Amikor a technikai részt domborítom és kieszelek mindenféle rávezető és korrekciós gyakorlatot, amit persze tökéletesen meg is csinálnak akkor arra gyanakodnak, biztosan nem aludtam éjjel egy szemernyit sem… emlékszem, egyszer Lakatos Péter RKC TL barátom érkezett egy ilyen edzés végére, amikor tőle is megkérdezték… ez a Pálcikaember sohasem alszik, mindig ilyen agyament ötletei vannak? 🙂

Nos, a Senior KB válogatott ma megismerkedett a kötéledzéssel. 😉 A bemelegítés után volt egy rövid kettlebelles blokk – test körüli körzés, halo, stb. Csodálkoztak is, hogy swing sincs!? Ekkor szerintem már sejtették, talán nem is kell a mai napon.

Volt dupla hullám, hullám egy kézzel – különböző fogásokkal, alternatív hullám, oldalsó hullám, felütés. A végén rövid edzés: 10 msp alternatív hullám “lazán” és 20 msp dupla hullám variáció – beleugrással. A legfinomabb jellemzés ez volt: DURVA!

Azért a végén, hogy érezzék, nem dolgoztak hiába a kötéllel, és hogy ne felejtsék el alkalmazni a belles gyakorlatoknál azt a feszítést és izommunkát, amit a kötéledzés megkíván, 2×30 msp snatch / high pull volt a feladat, közötte 1 perces szünettel. Mivel már kifáradtak, a cél az volt, hogy érezzék, ha több izmot aktivizálnak, “könnyebb” lesz a gyakorlat.

Ezennel gratulálok nekik és biztosítom őket, használjuk még a kötelet! 😉

Reklámok

7 thoughts on ““Senior KB válogatott” – Kötéledzés

  1. Péter,
   Amint tudom, átadom a gratulációt! 🙂
   Ha láttad volna, ahogy koncentráltak, ahogy álmélkodtak, hogy egy – Gyurit idézem – nyamvadt kötél mire képes!? A kötél még hagyján…hiszen pihent a földön, amikor nem használták, de Ők! A fél perc tényleg kemény volt, és megcsinálták! 🙂
   FeRKC 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s