Futás utáni rehabilitáció – esettanulmány


Tóth Ádám RKC barátom nemrégiben teljesítette a Budapest Maraton 30km-es szakaszát, ahol előjött egy régi sérülése, plusz a komoly terhelésből adódóan a szervezet válasz-reakciója sem volt valami fájdalommentes… Ádám volt olyan kedves, és közzétette “tapasz tapasztalatát”, ahogy az alább is olvasható…

“Ez az eset rólam szól. Amikor a Budapest Maraton 30km-es szakaszát futottam, kb 26 km környékén előjött egy régi combhajlító sérülésem. Mivel a futást nem akartam feladni, persze hogy tovább haladtam. Nem túl meglepő módon a fájó izomcsoportot kímélve próbáltam meg futni, így mást kezdtem rosszul terhelni. Mind két térdem megsínylette a dolgot. A térd külső felén futó szalagok elképesztően elkezdtek fájni. Annyira, hogy a verseny után már állni is alig tudtam. Szerencsémre pont délután volt megbeszélve találkozóm Csíky Feri brátommal. Aki ismeri, tudja róla , hogy nagy “mágus” a szó jó értelmében.

Feri miután kicsit fellazította masszázsal a fájó területeket, felhelyezte a kinesio tapaszokat. Életemben először volt rajtam ilyen , így nem tudtam mire számíthatok.

Az eredmény elképesztő volt! Másnap 10 óra körül már a lépcsőn is fel tudtam menni, ami este még szinte elképzelhetetlen volt. Kb 12 óra elteltével már éreztem, hogy tehermentesíti a térdszalagokat és a combhajlítomra felhelyezett tapaszolás módszernek köszönhetően elmúlt a fájdalom és lement a vízesedés. Olyan érzés volt ,mintha valami két oldalról támasztaná a lábam . Sokkal stabilabban mentem fájdalom nélkül.

Esetemben nem volt fájdalomcsillapíto krém, sem gyógyszer csak a tapaszolás, amelyet egy igazi szakember helyezett fel.

Ezúton is köszönöm Ferinek, hogy segített megszűntetni azt a borzalmas fájdalmat.
Köszönöm Feri!!!!

Ádám”

Ádám! Én köszönöm, hiszen ez nélküled nem jöhetett volna létre ugyebár… 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s