24 nap x 24 óra


Ha a mai napot is beleveszem, már csak ennyi van hátra a 2009-es esztendőből…

Ilyenkor már kezdem leellenőrizni, mely céljaimat értem el, melyek azok, amiknek még nekifuthatok, melyeket nem sikerült teljesítenem és miért.

Ha sikerül valami, annak nagyon örülök! 🙂 Ha van még valami, amit teljesíthetek, akkor annak nagyobb erővel veselkedem neki. Viszont – és ez szerintem nagyon lényeges! – azokat a célokat is górcső alá veszem, melyeket nem sikerült elérnem… és jó alaposan megvizsgálom, mi akadályozott meg annak eléréseben.

Itt van a lényeges pont, itt tudom a legtöbb tapasztalatot leszűrni és újra gondolva, ha kell, változtatni bizonyos elemeken, legyen az akár idő, akár szorgalom, akár más.

Volt olyan időszakom – még régebben 🙂 – amikor nagyon elkeseredtem, ha nem sikerült elérnem valamelyik célom. Ez nem vezetett semmire, mert attól, hogy keseregtem, attól nem történt semmi. Tudni kell felismerni a megváltoztatni valókat és tudni kell változtatni. Lépni kell! 🙂

Ezt az időszakot nem csak arra használom, hogy visszatekintsek az évre. Előre is nézek, tervezek. Vannak havi, negyedéves, féléves, éves, sőt több éves terveim is. Ezeket az elmúlt év tapasztalatai alapján újra átnézem, és ha kell, változtatok. Utána pedig megteszem a lépéseket, egyiket, a másik után, hogy elérjem az új céljaimat! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s