Kávéházi “mini esettanulmányok” Hatvani Dórival


Ma találkoztam Dórival, hogy átbeszéljünk néhány dolgot SMR ügyben. Aki még nem tudja… Dóri SMR Tanácsadó. Emellett gyógytornász.

Túlnyomórészt speciális terápiát igénylő gyerekekkel foglalkozik, az újszülött kortól egészen a kamaszkorúakig. Ahogy beszélgettünk, szóba jött, hogy mi az, amit még szeretne tanulni, valamint milyen területek azok, ahol már komoly tapasztalatai vannak.

Előkerült a “hogyan találnak meg a paciensek” téma is. Ennek kapcsán felhívtam a figyelmét – és ez minden kedves masszőr és gyógytornász és hasonló szakértő kollégára vonatkozik – arra, hogy ha látunk valakit a környezetünkben, rögtön észre tudjuk venni, milyen jellegű problémái lehetnek. Ezt igen komoly arányban meg lehet mondani a testtartásról, a mozdulatokról… ott ült pl. egy hölgy, aki ahogy nyúlt a teájáért, ahogy öntötte, ahogy használta a jobb karját… egyértelműen látszott, mennyire kötött a lapocka területe, a nyaka… 80%-ban esélyes, hogy un. befagyott váll szindrómában szenved, de az biztos, hogy van valami vállövi problémája és az is biztos, hogy nem a hipermobilitásra panaszkodik…

Erre Dóri megjegyezte, hogy na, ez az, amit szeretne megtanulni. Kérdem én… Jajj, ne szerénykedj, ezt biztosan tudod, nem!? … Ült mellettünk egy apuka, a kb. 3 éves kisfiával. Dóri rápillantott a gyerekre – tényleg, komolyan mondom, hogy csak rápillantott, és ezt mondta… Ez a kisfiú hipotón! Na, én ebben vagyok jó, ez az, amit tudok! És tényleg, ahogy elindult a kisfiú, már én is észrevettem, hogy valami nem stimmel. De ehhez nem értek, nincs benne tapasztalatom. Van ilyen! 🙂 Dóri viszont nagyon is, újszülött kortlól a kamaszokig… gyerekekben nagyon jó!

Reklámok

4 thoughts on “Kávéházi “mini esettanulmányok” Hatvani Dórival

 1. 🙂
  tök jó….
  ezek ismerős helyzetek….:-)

  talán bloggoltam is azt a mókás esetet,mikor egy “szintén zenész” egyesülettársammal megláttunk egy hastáncosnőt, csilivili,kifestve,mindenki bámulta a ruháját, csengettyűket,kilógó női alkatrészeket, a hölgy bevonult, mi egymásra néztünk: Meekkora scoliosis,mi?

  Gyerekeknél,amilyen izgőmozgók, azért ez nem piskóta, LÁTNI 🙂

 2. Csak gyakorlás kérdése 🙂
  A felnőttezést majd megtanulom Tőled, aztán tavasszal kiülünk a játszótérre “nézelődni”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s