Kettlebell Rehab – Aszimmetria és stabilitás


KB Rehab - Aszimmetria és stabilitás
KB Rehab - Aszimmetria és stabilitás

A stabilitást fejlesztése és az aszimmetriák esetében javasolt korrekciós gyakorlatok

A kettlebellel és a saját testsúllyal végzett gyakorlatok egyik alappillére a stabilitás. Amennyiben nem rendelkezel megfelelő stabilitással, a gyakorlataid minőségi szintje drasztikusan romolhat, aminek következtében kisebb-nagyobb sérüléseket szerezhetsz.

A stabilitás elvesztésének jellemző oka az aszimmetria. Ebből kifolyólag elveszhet a kellő feszítettség, az egyik testfél a másik rovására megerősödhet, illetve gyengülhet. Az aszimmetria fennállása ugyancsak komoly sérülések okozója lehet.

A stabilitás fejlesztését és az aszimmetriák korrigálását célzó Kettlebell Rehab programon megtanulhatsz apró, ugyanakkor igen jelentős technikákat, korrekciókat, melyek segítségével nem csak megelőzheted a sérüléseket, de jobban fejlődhetsz, csiszolhatod a technikádat.

A népbetegségnek számító hátfájás hátterében számos esetben a stabilitás – főleg a törzs stabilitása – elvesztése, valamint kisebb-nagyobb aszimmetriák fennállása áll. Ezen a szemináriumon elsajátított gyakorlatokkal megelőzheted és akár javíthatod is a törzserődet, így elkerülhető, sokszor megszüntethető a hátfájás.

A szemináriumra olyanokat várunk elsősorban, akik legalább alapszinten ismerik az RKC rendszerére alapozott, kettlebellel végezhető gyakorlatokat.

A szeminárium díja február 17-ig fizetve 2.500.- Forint, utána fizetve 3.000.- Forint. A létszám limitált, max. 25 fő!

Helyszín – GOLD Sport- és Szabadidőközpont, Budapest, Budafoki út 111-113.

Időpont – 2010. február 19. péntek, 18:30-20:00

Jelentkezés
Tóth Ádám RKC (tothadam@kettlebell.hu) és Csíky Ferenc RKC (csikyferenc@kettlebell.hu)

A legközelebbi Kettlebell Rehab szemináriumon a TGU (török felállás) gyakorlatot helyezzük a középpontba. A programot 2010. március 7-én vasárnap,  09:00-12:00 között tartjuk a Gold Centerben (Budapest, Budafoki út 111-113).

Reklámok

7 thoughts on “Kettlebell Rehab – Aszimmetria és stabilitás

 1. Nem lesz ez megismételve valamikor hétvégén (szombat vagy akár vasárnap)? Péntek este esélyem sincs, hogy eljussak 😦 Pedig nagyon jól jönne nekem…

  1. Ar,

   Várható… Kb. két-három havonta fordul a kocka, legalábbis egyenlőre így tervezzük.

   RGB,

   A péntekit azért raktuk be, mert többen jelezték, hétvégén nem érnének rá… A terveink szerint lesz hétköznap és hétvégi program is. Kövesd figyelemmel a “híreket”. A legközelebbi Rehab hétvégén lesz, várunk szeretettel. 🙂

   Üdv,
   Feri

 2. Szia Feri!

  Sajna nem tudok menni, mert csütörtökön műtenek, utána otthoni rehab 3-4 hét, de ígérem, utána újult erővel fogok visszatérni!

  Üdv:

  Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s