SMR System – beszámoló


Bajzáth Attila RKC II.,SMR System Tanácsadó barátomtól kaptam nemrégiben az alábbi beszámolót… Köszönöm! 🙂

Zoli! Gratulàlok az eredményhez! Brutàlis! 🙂

“Mottó: Ez itt nem a reklám helye!

Történt, hogy egy erőállóképességi versenyre való felkészülésem során – a megmérettetés előtt 2 héttel – megsérültem. Felhúzás gyakorlatot csináltam, a 2. szériában annyira közel mozgattam a rudat a testemhez, hogy a mozgás alsó szakaszában teljes erővel belehúztam a 100 kg-ot a lábszáramba.

Elektromos ütésként a fájdalom a derekamtól az agyamig hatolt. Ledobtam a súlyt, a földre rogytam, szitkozódtam, hogy nem lehetek ilyen béna. Hiszen a gyakorlat kivitelezésénél pontosan a gerincet minél inkább mentesítő – a láb- és farizom erejére épülő – technika vezérelt, de “túl szorosra” sikerült.

Nagy nehezen összeszedtem magam, a fekvenyomást – a mumus gyakorlatomat – letudtam úgy, hogy nyomás közben nem tudtam a padlóra letenni a talpamat. A nap további részén következetesen mozogtam, fekete nadálytővel kentem a fájdalmas területet, tudtam ha megpihen akkor a mozgásom nullára korlátozódik.

Kénytelen kelletlen másnap elmentem orvoshoz – nem sokra tartom napjaink egészségügyi ellátását – a doki korábban súlyemelőknél dolgozott, megnyugtatott – és anélkül, hogy valami mozgásmintát nézett volna – felírt egy fájdalomcsillapítót és egy izomlazítót, amelyeknek a “jótékony” hatását már az első bevétel után éreztem, kótyagos volt a fejem és émelyegtem (amíg szedtem – 3-4 napig – ezek a tünetek folyamatosan meg voltak).

Ezután hívtam fel Bajzát Attila RKC-t – akivel aznap este edzésem volt – kértem találjon ki valamit, mert a fent említett versenyen mindenképpen ott akarok lenni. Attila, mint mindig, segítőkész volt és az esti edzésre hozta a terápiás eszközt, az SMR szivacs hengert és a hozzávaló instrukciókat.

Az iránymutatások alapján elkezdtem a gyakorlatokat, amelyek – az eddigi ismerteimhez képest – nem a sérült terület közelében voltak. A vádlijaim, a combjaim belső részén, combtótól térdig – majd egy hét múlva a külső részén is – gördültem a hengeren. Már az első alkalommal, a gyakorlatokat követően törzsdöntést csináltam, majd óvatosan le is hajoltam. Attila kölcsön adta a szivacsot és én minden este végigmasszíroztam a fenti területek, napról-napra jobban voltam, a gyógyszert a 3-4. napon elhagytam.

Egy hét múlva már ismét rámentem a versenyfogásaimra, terheléssel is minden rendben van.

Attila elmondta nekem, hogy ő az SMR rendszer sportspecifikus részét ismeri, ezért a “kúra” előtt konzultált Csiky Ferenccel és az ő iránymutatási alapján mozgatott.

Mindkettejüknek köszönöm, hogy ma elindulhatok a Brutal Challengen, amire lélekben és fizikálisan már hónapok óta készültem.

2010. szeptember 11.
Szabó Zoltán (40)”

Zoli a Brutal Challange-n bronz kategóriában végzett, 13 t mozgatott meg!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s