Kettlebell Rehab szemináriumok 2011.


A 2011. február 19-én rendezett Kettlebell Rehab szemináriumra már nem tudunk több regisztrációt fogadni, a program BETELT!

Kedves Érdeklődő,

Örömmel tudatjuk veled, hogy 2011-ben új Kettlebell Rehab programsorozatot indítunk útjára, melynek leírását alább olvashatod!

Reméljük, emlékezetes és hasznos programmal tudunk hozzájárulni az edzésbeli, egészségmegőrzésbeli céljaidhoz!

A program célja

A Kettlebell Rehab szemináriumok során mindig kiemelünk egy-egy területet, amit alaposan megvizsgálunk különféle szempontok alapján, legyen ez valamely alaptechnika, vagy a mobilitás-stabilitás kérdésköre, esetleg egy adott testtájon előforduló problémák az edzések során.

A szeminárium alatt többnyire olyan gyakorlatokat alkalmazunk, amelyeket azok is végezhetnek, akik eddig esetleg nem használtak kettlebellt az edzéseik alkalmával. A hangsúly a sérülések megelőzésén, a rizikófaktor, a „gyenge láncszem” felderítésén és annak megfelelő módon való megerősítésén van.

Mindehhez több, egymást remekül kiegészítő rendszer gyakorlatait alkalmazzuk, mint például az RKC – Russian Kettlebell Challange –, az FMS – Functional Movement Screening -, a CK-FMS – Certified Kettlebell Functional Movement Screening – és az SMR System – Self Myofascial Release.
A szeminárium felépítése

A program bevezetőjében áttekintjük az adott témakör fontos elemeit, részeit, majd a résztvevők párban elvégeznek néhány tesztet, amelyek segítségével képet kapnak arról, hogy mi a kiinduló pont, milyen rizikófaktorok lehetnek, melyek az edzést nem csak akadályozhatják, hanem sérüléseket is okozhatnak.

Az FMS rendszerének segítségével végig megyünk a tipikus eseteken, majd a megfelelő szintű korrekciók alkalmazásával igyekszünk a problémán javítani. Megvizsgáljuk bizonyos területek gyengeségeit, aszimmetriáit, mobilitási és/vagy stabilitási zavarait. A korrekciós eljárásokat valamennyi résztvevő kipróbálja. A korrekciós gyakorlatok végrehajtása után pedig újra leteszteljük, hogy adott esetben melyik gyakorlat volt a leghatékonyabb.

Az elméleti rész és az aktuális témakörhöz kapcsolódó korrekciós eljárások begyakorlása, valamint az újratesztelés után lehetőség van kérdések feltevésére, amit legjobb tudásunk szerint igyekszünk megválaszolni.

A program 20-30 perces edzéssel zárul, amely olyan jellegű gyakorlatokból áll, amit azok is biztonsággal tudnak végezni, akik még nem használtak kettlebellt az edzéseik alkalmával. Mindemellett javasoljuk, hogy a lakóhelyéhez, vagy esetleg a munkahelyéhez legközelebb eső RKC Instruktort keresse fel és konzultáció után végezzen el egy három hónapos „kezdő csoportot”.
Időpontok

2011. február 19. szombat – 8:30-11:30 – Középpontban a csípő és a váll
2011. május 21. szombat – 8:30-11:30
2011. szeptember 17. szombat (délelőtt)
2011. november 19. szombat (délelőtt)

A kurzusok budapesti helyszínen kerülnek megrendezésre. A pontos helyszínről valamennyi regisztráltat időben értesítjük.

A kurzus díja

Korai regisztráció esetén 7.500.- Ft., a februári program esetében a korai regisztráció határideje 2011. február 8.

Késői regisztráció esetén a kurzus ára 9.000.- Ft.
Befizetési lehetőségek

Átutalással – Masszőr Akadémia Kft. – ERSTE BANK 11600006-00000000-27689051 – közlemény: Kettlebell Rehab

Személyesen a Tacticalshopban – www.tacticalshop.hu
Bármilyen, a kurzussal kapcsolatos kérdésre szívesen válaszolunk!

Üdvözlettel,

Csíky Ferenc RKC I., CK-FMS és Tóth Ádám RKC II., CK-FMS
a Kettlebell Rehab programsorozat vezetői

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s