Esettanulmány – combfeszülés és hátfájdalom


Egy nagyon kedves barátom, aki mellesleg igen kemény edzéseket végez, már egy ideje panaszkodott arra, hogy a bal combjának hátsó területe igencsak fáj, sőt időnként ez a fájdalom felkúszik a háta közepéig, onnan pedig tovább a jobb váll irányába.

Korábban is volt ilyen jellegű gondja, de hamar helyre lehetett hozni, akár “csak” K-Active kineziológiai tape és némi korrekciós gyakorlatsor segítségével. De ez most nem volt elég. És persze ott van a nagy kedvenc, az SMR masszázs, amit emberünk – nevezzük Á.nak – rendszeresen használ. Pontosabban használna most is, de nagyon fáj a comb területe, így ezt inkább kerüli.

Megnéztük, hogy is áll a helyzet a comb hátsó részén. Az un. semi-csoport, vagyis a semimembranosus és a semitendinosus – a félhártyás és félinas – névre hallgató izomcsoport, mondhatni, igencsak “be volt állva”. Bevetettem az újonnan tanult Bowen alkalmazást is, amit kifejezetten az alsó végtag hátsó területinek problémáinál alkalmaznak, és… örülünk, mert találkozásunk után néhány nappal már sokkal jobb a helyzet. Elmúlt a feszültség a hátból és csökkent a combban. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s