Virágpor – hol vegyek?


A keresőszavak toplstájában az első 3 között szerepel a “virágpor”, sőt egyre több privát levelet kapok olyan kérdésekkel, hogy ..

– hol vegyek virágport?
– mennyit szedjek?
– gyerekeknek adható-e?
– honnan tudom, hogy jó minőségű-e?
… stb.

Hol vegyek virágport? Lehetőség szerint őstermelőtől. A piacokon fel lehet őket lelni, és egy kis beszélgetés után – amit egyébként többnyire nagyra értékelnek – kiderül, honnan is származik a termék. A legoptimálisab helyzet ben kérésünkre még kostolót is kapunk. Így el lehet dönteni, hogy “ízlik-e”, vagy sem.

Mennyit szedjek? Amennyiben nincsenek allergiás reakciók, aminek a szedés megkezdése előtt érdemes utána járni, annak függvényében hogy mi a “cél”, 1 teáskanálnyitól akár több evőkanálnyi naponta, kúraszerűen.

Gyerekeknek adható-e? Igen, tapasztalataim szerint vagy szeretik, vagy nem. 🙂 Langyos teában, mézzel elkeverve jobban elfogadják.

Honnan tudom, hogy jó minőségű-e? A virágpor begyűjtése közben előfordulhat, hogy megsérülnek a méhek, ezért a virágpor labdácskák között elvétve lehet egy-egy szárny, vagy lábacska. Lehetőség szerint kerüljük ezeket a termékeket. A virágpor édeskés, jellegzetes ízű, ha nagyon csíp, keressünk másik készítményt, mert vagy nem teljesen tiszta, vagy olyan az összetétele, amire enyhe allergiás reakcióval válaszol a testünk. Lehetőség szerint kostoljuk meg, mielőtt vásárolunk.

Árak. Kilónként néhány ezer forinttól több tízezer forintig terjed a skála, attól függően, hogy milyen minőség, milyen összetétel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s