Bowen – Vizsga – 2. és 3. nap


A második napon tovább vettük a tanult területek kezelését. Manfred elképesztő. Remélem, én is így fogom végezni a mozdulatokat, mint ő. Igaz, 22 év gyakorlat áll mögötte. Eredetileg masszázsterápiával foglalkozott és shiatsu masszázsal. Aztán jött a Bowen. Az elsők között volt, akik a legelső kurzuson vettek részt. Azon, amit Bowen közvetlen tanítványa, Oswald Rentsch és feledége tartottak. Akkoriban 4 nap alatt tanulták meg azt, amit mi a 6 modulban, 11 nap leforgása alatt.

A harmadik nap kezdetén még átvettük azokat a fogásokat, vagy kezelési meneteket, amelyekben valamelyikünk bizonytalan volt. Összesen hatan vizsgáztunk. Aztán jött az íráseli vizsga. Nem volt kimondottan könnyű! 🙂 Mondjuk úgy, gondolkodásra késztetett.

Az írásbeli rész után jött a gyakorlati vizsga. Húztunk egy vizsgalapot, amin szerepelt két kezelési protokol, ehhez kellett választanunk még egyet. Ezt a hármat bele kellett illesztenünk a három alapkezelési menetbe és betartva a kezelés közben előírt szüneteket, a megfelelő kezelési sorrendben kellett végighaladni a kliensen. Mivel vannak olyan fogások, amelyek előnyt élveznek a többivel szemben, így egyáltalán nem mindegy, hogy mi után mit kezel az ember. Sikerült! 🙂

A 6 modult alatt le kellett adni tíz esettanulmányt. Ezeknek kirtékelése után derül ki, kinek sikerült a vizsgája és kinek nem. Manfred a vizsga végén jelezte, részéről minden rendben volt, úgyhogy nagyon nem aggódom.

A 8. modul tavasszal lesz, már várom! Addig nincs más dolgom, mint sokat alkalmazni ezt a remek módszert. Már vannak kliensek és remek eredmények! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s