Trigger-pont mitől alakulhat ki? – 1. rész


A szakirodalom számtalan lehetséges okot sorol fel. Ha nagyon általánosan közelítünk a kérdéshez, azt mondhatnánk: bármitől. Igazunk lenne?

Tulajdonképpen igen. Amint kialakul a testben valamilyen feszültség, a faszciális mátrixon keresztül kihat az egész struktúrára. Léteznek közelebbi és távolabbi hatások, de ezt egy következő részben részletesebben kifejtem.

Direkt kiváltó okok lehet a túlterhelésből, traumából, az izmok hirtelen kihűléséből, vagy sportolás esetén a pihenési idő hiányából származó kifáradás. Ide tartoznak még a rossz tartásból és bármely gyakorlat helytelen kivitelezéséből vagy egy adott izomcsoport túlzott használatából eredő okok is.

Közvetve kialakulhatnak még az un. elsődleges trigger-pontból származó további feszültségpontok, valamint stressz hatás, zsigeri- és ízületi betegségek, izom- és idegproblémák, esetleg az anyagcsere és a hormonrendszer rendellenes működése, továbbá fertőzések, mérgezések esetében is.

A rossz hír, hogy bármilyen életkorban kialakulhat. A jó hír pedig az, hogy megfelelő terápiával gyors eredményt tudunk elérni.

Folyt köv..

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s