RKC Konferencia, avagy a kettlebell térhódítása Magyarországon


Hú, ilyen is régen volt már – és nem is tervezek belőle rendszert! 🙂 – hogy 3 napig nem írtam semmit a blogra. Volt mindenféle izgalmas program ebben a néhány napban. Kezdem az elején, mégpedig az első magyarországi Kettlebell Konferenciával.

A rendezvény megszervezése Lakatos Péter Team Leader RKC barátom ötlete volt. A szervezést is ő végezte, zseniálisan. A rendezvény helyszínéül Szentendrén, egy nagyon kellemes, nemrégiben megnyitott szabadidőközpont, a Vizes Nyolcas szolgált. A konferenciaterem, az ebéd, a kiszolgáló személyzet, szuper! Ajánlom mindenkinek figyelmébe!

A konferencia előadói mind nagyon színvonalas és érdekes előadásokat tartottak, nagyon sokat tanultam tőlük. Megismertem végre személyesen Dr. Erbszt Andrást, aki Péteren keresztül már több gerincproblémával küzdő pácienst irányított hozzám. Azon kevés orvos közé tartozik, akik tudják – így is kezdte az előadását! -, hogy mozgásszervi problémákat csak mozgással lehet gyógyítani! Leszámítva bizonyos eseteket mozgásra sarkall, nem pedig azt mondja a pácienseknek, hogy maximum 2 kilót emeljenek – mondjuk egy 2 gyermekes anyukának. Előadásának prezentációja pedig… zseniális volt, sokat tanultam belőle!

Zrínyi Miklós RKC a kick-boxnak, a kettlebellel átszínezett világába engedett betekintést nyerni, valamint abba a komoly tervezésbe, ami egy mérkőzésre, versenyre való felkészülés igényel.
Ezt folytatva Toncs Péter RKC, akinek a keze alól több judos olimpikon került ki, remekül összefoglalta az edzés, a mérkőzésekre való felkészülés lényegét – a célok kitűzésének és végrehajtásának fontosságát.

Paksi András barátom, aki első osztályú tréner, coach és előadó, az időgazdálkodásról tartott egy szenzációs előadást. Több ilyen jellegű előadást hallottam már, de ez lehengerlő volt. András úgy fogalmazott, hogy “ez nem az idővel való gazdálkodásról szól, hanem az életgazdálkodásról!”. Így tulajdonképpen az életünkkel való gazdálkodáshoz kaptunk nagyon hasznos tanácsokat, ötleteket, módszereket.

Egyik RKC kollégánktól betekintést kaptunk a kettlebell, speciális katonai egységekben nyújtott szerepéről, a katonák felkészüléséről.
Tóth Ádám RKC barátom pedig megosztotta velünk mindazokat a tapasztalatokat, amiket a Vasas Vízilabda szakosztályánál szerzett.

Tóbiás “Beast” Mátyás RKC barátom plasztikusan és alaposan leírta, hogyan telt el az az igen hosszú 9 hónap, amit a Beast Challange-re való felkészülésre fordított. A monotónia, a kitartás, az elkeseredés és a siker hónapjai voltak ezek, de végül meghozták az eredményt! 🙂

A konferencia Kónya György barátom előadásával zárult. Gyuri november óta kettlebellezik a “szárnyaim alatt” és azon kívül, hogy ennyire fittnek, erősnek nem érezte még magát, leadott 10 kilót! 🙂 Gyuri az Ökonet világát mutatta be az RKCknak, felhívva a figyelmüket arra, hogy lehet másképpen is gondolni dolgokat! Az RKCk közül Péter, Mátyás és jómagam is belelátunk már ebbe a világba és tudjuk, milyen lehetőségek rejlenek benne.

Jómagam is tartottam előadást a konferencián, SMR és Trigger alapok címmel. A fő célom az volt – és remélem, ezt el is értem -, hogy ráébresszem az RKC kollégákat arra, hogy menniyre fontos, hogyan tekintenek a kliensükre, hogyan szúrják ki azokat a veszélyességi faktorokat, amelyek sérülésekhez vezethetnek, mi lehet ezeknek az oka, milyen módszerekkel lehet ezeket a problémákat orvosolni. Néhány esettanulmánnyal is illusztráltam a mondandómat, amelyek közül néhányat már korábban is közöltem a blogon.

4 gondolat “RKC Konferencia, avagy a kettlebell térhódítása Magyarországon” bejegyzéshez

Hozzászólás